Çocuklar zamanlarının büyük bir bölümünü aile ortamında geçirmektedir. Dolayısıyla çocuğun potansiyelinin geliştirilmesi ve kendini gerçekleştirmesi için uygun ortam ve koşulları hazırlamada ve desteklemede her ailenin önemli bir rolü bulunmaktadır. Bu amaçla aile eğitimi ve aile katılımı çalışmaları okul öncesi eğitim kademesinde uygulanan eğitim programlarının ayrılmaz bir parçası olarak görülmektedir.

Aile eğitimi ve katılımı çalışmalarında kullanılmak üzere Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün her ay düzenli olarak okul öncesi eğitim kademesine devam eden çocuğu olan ailelere yönelik  “Aylık Aile Bülteni” hazırlanmaktadır. Söz konusu aylık aile bültenlerinde her ay için ayrı bir içerik ve ailelere yönelik öneriler yer almaktadır.

OKUL ÖNCESİNE ÖĞRETMENLERİNE YÖNELİKYENİLİKÇİ EĞİTİM UYGULAMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ

Yenilikçi Öğrenme Yaklaşımlarını İçeren Okul Öncesi Öğretmen Egitimi İçin Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ve Okul Danisman Akademisyenimiz Doçent Hande Bolu Sert'e Çok Teşekkür Ederiz.

Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Sayın Ahmet Gürsel AVCI   ve İlçe Miili Eğitim Şube Müdürleri Salih BUDAK  ve Hüseyin KIYAK tarafından yürütülen Masallar Çocuk İçinde Dilim Zengin Türkçemle Projesi Anadolu Masallarımızı,

‘’ Müdürlerimizin Dilinden Miniklerimizin Yüreğine’’ Sloganıyla Hasan Ali Yücel Ortaokulu Müdürü  Sn Gülen ÇAĞLAR öğrencilerimiz  ile tanışmış ve  kültürümüze ait öğelerin, değerlerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına katkı sağlamıştır.

Müdürümüz Sn Gülen ÇAĞLAR hocamıza çok teşekkür ederiz.

BARDAK OYUNU

TÜRKKONUT ANAOKULU

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Proje okul komisyonu tarafından incelenerek gerekli planlamalar yapıldı. Eylem planı çerçevesinde velilerimize yıl boyunca yapılacak etkinliklerden haberdar etmek üzere veli toplantısı yapıldı. Bilgilendirme yazıları gönderildi.  Projeden sorumlu komisyon üyeleri ile birlikte webinar toplantısı yapıldı. Afiş ve logo hazırlandı. Okul proje panosu velilerin ve çocukların dikkatini çekecek şekilde uygun görsel ve resimlerle zenginleştirildi.

Aile buluşmaları kapsamında 4ve 5 yaş grubu velilerimizi sınıflara davet ederek etkileşimli kitap okuma etkinlikleri yapıldı. Veli gözleminde öğretmen tarafından Etkileşimli kitap okundu ve velilerin aktif katılımları sağlandı. Bilinmeyen kelimeler, deyimler, zıt kavramlar ile görsel resimlerle kartlar hazırlanarak sınıf ortamı zenginleştirildi.

Ocak ayında projeden sorumlu komisyon üyeleri toplanarak hangi Yazarın davet edileceği tespit edildi. Proje kapsamında okul sloganları belirlendi.

*Sözcükler sonsuzluktur.

*Sözlerimle geleceğe uzanırım. Köklerim sözlerimle güçlenir.

*Kitap aklın ilacıdır. Benim kahramanım sözcükler.

*Akıl gemisinin pusulası kitaptır.

Yazar ve komisyon görüşmesi sonunda 16- 17 Ocak tarihlerinde öğretmen, veli ve öğrenciler ile yazar buluşmaları gerçekleştirildi.