22 MART DÜNYA SU GÜNÜ PANOMUZ

22 Mart Dünya Su Günü Etkinliklerimiz

1. ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 107. YILINDA GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BAŞTA OLMAK ÜZERE ÇANAKKALE'DE ŞEHİT OLAN MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANLARIMIZI SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUM.

Okulumuzda Uzay Çadırı Kurulmuştur Çocuklarımiz Etkinliğe İlgiyle Katılmış Ve Eğlenerek Öğrenmişlerdir.

5/F  SINIFI STEM ÇALIŞMASI İLE ARTIK MATERYALLERLE KENDİ OYUNCAKLARINI YAPTILAR

04.03.2022 tarihinde (Cuma günü) saat 11:30'da Ankara Etimesgut İlçesi Merkezli 4.9 şiddetinde deprem meydana gelmiştir.

Saat 11:30'da deprem meydana geldiği anda okulumuzda bulunan öğretmenler öğrencileri sakinleştirerek sınıflarda     Çök-Kapan-Tutun    pozisyonu almışlardır.

Okul personeli alarm butonuna basarak çalışanları durumdan haberdar etmiştir.

Öğretmenler eşliğinde     Çök-Kapan-Tutun     pozisyonunda sarsıntının bitmesini bekleyen öğrenciler, sarsıntı bittikten sonra sınıf kapılarına yakın bir şekilde tek sıra olmuştur. Okul personeli tarafından saat 11:32'de zile basıldığında, Tahliye Planına uygun bir şekilde sırası gelen sınıflar koridorda bulunan tahliye personeli tarafından acil çıkışlara yönlendirilerek, TAHLİYE başlamış ve güvenli bir şekilde okul dışına çıkmışlardır.

İkinci afet oluşumunu önlemek için katlarda bulunan görevliler gaz vanalarını, elektrik şalterlerini ve su vanalarını kapatarak, okul bina ve eklentilerinde kimsenin kalmadığına emin olduktan sonra okul dışına güvenli bir şekilde çıkmışlardır.

Okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve okul personeli Acil Durum gereği, hızlı bir şekilde öncelikle giriş katında bulunan derslikleri, bodrum katında bulunan derslikleri, 1. Katta bulunan derslikleri ve son olarak sırasıyla tahliye planına uygun olarak sakin ve güvenli ve hızlı bir şekilde binayı boşaltarak Acil Durum Toplanma yerinde toplanmışlardır.

Toplanma alanında öğrencilerin daire şeklini alması ile ders öğretmeni tarafından yoklaması yapılarak eksik öğrenci, öğretmen, personelin olup olmadığı kontrol edilmiş ve eksik kişi olmadığı tespit edilmiştir.

Tahliyeden sonra okul binasında kimsenin bulunmadığından emin olunduktan sonra öğrencilere okul idaresince deprem, deprem öncesi hazırlıklar, deprem sırası ve sonrasında yapılacaklar hakkında bilgiler verilerek tatbikat sonlandırılmıştır.

4/B SINIFI ŞEMSİYE İLE OYUN OYNUYARAK BARDAK TAŞIMA YARIŞI YAPTIK