2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Resmi  Okul Öncesi Eğitim Kurumları Ücretleri

Okul öncesi eğitim kademesinde aile eğitimi ve katılımı süreçlerinin desteklenmesi amacıyla Genel Müdürlüğün  hazırlamış olduğu  "Aylık Aile Eğitimi Bülteni" Nisan Ayı

Millet Kütüphanesi Gezisi

Millet Kütüphanesi Gezimiz.

Tiyatroda mim sanatı olarak bilinen pandomim, sinemada ise ”sessiz sinema” olarak ifade edilmektedir. Oyunda sanatçı hiç konuşmaz ve seyirciye anlatmak istediklerini sözsüz bir şekilde anlatmaya çalışır. Burada sanatçının en büyük yardımcıları ise; jest, mimik ve de beden hareketleridir. Çocuklarla pandomin. İnteraktif pandomin gösterisi. Çocukların karşısında makyaj yaptıktan sonara çocuklarla pandomime üzerine kısa bir konuşma, ardından çocuklarında etkin olduğu gösteri yapılacaktır. Pandomimi denemek için çocuklara rehberlik ederken yeni bir eğlence ve sanat tekniği öğretilecek.

OKUL ÖNCESİNE ÖĞRETMENLERİNE YÖNELİKYENİLİKÇİ EĞİTİM UYGULAMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ

Yenilikçi Öğrenme Yaklaşımlarını İçeren Okul Öncesi Öğretmen Egitimi İçin Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ve Okul Danisman Akademisyenimiz Doçent Hande Bolu Sert'e Çok Teşekkür Ederiz.

Çocuklar zamanlarının büyük bir bölümünü aile ortamında geçirmektedir. Dolayısıyla çocuğun potansiyelinin geliştirilmesi ve kendini gerçekleştirmesi için uygun ortam ve koşulları hazırlamada ve desteklemede her ailenin önemli bir rolü bulunmaktadır. Bu amaçla aile eğitimi ve aile katılımı çalışmaları okul öncesi eğitim kademesinde uygulanan eğitim programlarının ayrılmaz bir parçası olarak görülmektedir.

Aile eğitimi ve katılımı çalışmalarında kullanılmak üzere Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün her ay düzenli olarak okul öncesi eğitim kademesine devam eden çocuğu olan ailelere yönelik  “Aylık Aile Bülteni” hazırlanmaktadır. Söz konusu aylık aile bültenlerinde her ay için ayrı bir içerik ve ailelere yönelik öneriler yer almaktadır.